Дубівська громада

Івано-Франківська область, Калуський район

НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї ТА ЗАХОДИ ЩОДО ЙОГО ПОДОЛАННЯ

Дата: 10.11.2023 09:40
Кількість переглядів: 105

НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї ТА ЗАХОДИ ЩОДО ЙОГО ПОДОЛАННЯ

Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки. Як правило, найбільше страждають від сімейного насильства жінки та діти.

Головною проблемою насильства в сім’ях є те, що воно найчастіше не виходить за межі зачинених дверей, а відтак «насильник» залишається непокараним і продовжує знущатись над рідними. Найчастіше сім’я, в якій живе насильник, піддається психологічному тиску, а такий вид домашнього насильства виміряти і довести практично неможливо. Різні форми приниження та знущання у родині відображаються на дітях, які й самі безпосередньо страждають або й переймають приклад насильницьких дій. Серед причин того, що постраждалі не звертаються до правоохоронних органів, це – страх помсти з боку «тирана», відчуття власної вини, страх зганьбити сім’ю, почуття сорому та приниженості, низька самооцінка, бажання створити образ ідеальної сім’ї та щасливого подружжя перед іншими, самопожертва заради дітей, а також фінансова залежність.

В Дубівській громаді створена мобільна бригада – спеціалізована служба підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Метою діяльності мобільної бригади є надання допомоги постраждалим особам, зокрема соціальних послуг з консультування, кризового та екстреного втручання, соціальної профілактики відповідно до їх потреб.

Мобільна бригада надає послуги шляхом проведення консультації за допомогою телефонного зв’язку, з виїздом до місця проживання (перебування) постраждалих осіб чи іншого вказаного ними місця.

Контакти:

102 – поліція

15-47 ЦІЛОДОБОВО та БЕЗКОШТОВНО діє «гаряча лінія щодо запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та насильству щодо дітей.

0 800 500 225 (з мобільного або стаціонарного) або 116 111  мобільного) - Національна гаряча лінія для дітей та молоді

(03474) 39-5-80 - стаціонарний телефон мобільної бригади в Дубівській ТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь