Дубівська громада

Івано-Франківська область, Калуський район

Про застосування РРО/ПРРО та ведення обліку товарних запасів з 1 січня 2022 року

Дата: 26.01.2022 21:49
Кількість переглядів: 748

Про застосування РРО/ПРРО та ведення обліку товарних запасів з 1 січня 2022 року

https://tax.gov.ua/data/material/000/445/552335/l_photo.png

З 1 січня 2022 року застосування РРО та ПРРО платниками єдиного податку другої-четвертої груп, які проводять готівкові розрахунки обов'язкове

  Водночас, не зобов’язані застосовувати касові апарати фізичні особи-підприємці – платники єдиного податку другої-четвертої груп, яким відповідно до постанови КМУ від 23 серпня 2000 року № 1336 із змінами внесенеми 23.12.2021 №1359 дозволено замість РРО чи ПРРО використовувати розрахункові книжки та книги обліку розрахункових операцій (РК та КОРО).

    Зокрема Постановою встановлено, що з 1 січня 2022 року при продажу товарів (крім підакцизних) на території села фізичним особам-підприємцям дозволено не використовувати РРО чи ПРРО (за умови використання РК та КОРО) якщо:

- річний обсяг розрахункових операцій не перевищує 167 МЗП

(у 2022 році – 1085500 грн) на один структурний (відокремлений) підрозділ;

така торгівля не здійснюватиметься в одному торговельному об’єкті, де також продаються підакцизні товари;

такими фізичними особами-підприємцями не здійснюється дистанційна торгівля, в тому числі через мережу Інтернет;

сільськими радами та радами об’єднаних територіальних громад не прийнято рішення про обов’язкове застосування РРО/ПРРО на території відповідних громад.

     Крім того, граничний розмір річного обсягу розрахункових операцій, які можна буде провадити без РРО, у 250 тис. гривень на один структурний (відокремлений) підрозділ (пункт продажу товарів чи надання послуг) встановили для такої діяльності як роздрібна торгівля та громадське харчування на території села, що здійснюється підприємствами споживчої кооперації, а також с/г товаровиробниками, які використовують продукцію власного виробництва та роздрібна торгівля медичними і фармацевтичними товарами та надання медичних і ветеринарних послуг на території села.

     А ось 500 тис. гривень на один суб'єкт господарювання стане з 01.01.2022 р. граничною сумою для роботи без РРО для таких бізнесів як роздрібна торгівля через засоби пересувної торговельної мережі, що розташовані за межами стаціонарних приміщень, роздрібна торгівля на ринках, ярмарках, за винятком розташованих на їх території магазинів, кіосків, палаток, продаж страв та безалкогольних напоїв у буфетах вищих навчальних закладів тощо.

Усі решта підприємці – спрощенці на другій, третій та четвертій групі, які здійснюють розрахункові операції за межами території села зобов’язані використовувати касові апарати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь