Дубівська громада

Івано-Франківська область, Калуський район

ВАЖЛИВО! З понеділка, 8 листопада, керівники зобов'язані відсторонювати працівників, що уникають вакцинації 

Дата: 05.11.2021 22:18
Кількість переглядів: 404

      ВАЖЛИВО! З понеділка, 8 листопада, керівники зобов'язані відсторонювати працівників, що уникають вакцинації 

 

       Нагадуємо, що МОЗ наказом від 04.10.2021 р. №2153 затвердило Перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19. Зауважимо, що цей наказ починає діяти також з 8 листопада.

          КМУ встановив і обов’язок керівників державних органів (державної служби), керівникам підприємств, установ та організацій забезпечити:

  • контроль за проведенням обов’язкових профілактичних щеплень проти СOVID-19, для яких вакцинація є обов’язковою;
  • відсторонення від роботи (виконання робіт) працівників, які підлягають обов’язковій вакцинації, однак відмовляються або ухиляються від проведення таких обов’язкових профілактичних щеплень, крім тих, які мають абсолютні протипоказання до проведення таких профілактичних щеплень та надали медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19, виданий закладом охорони здоров’я.

При цьому Постанова №1096 говорить:

  • на час такого відсторонення оплата праці працівників та державних службовців здійснюється з урахуванням частини першої статті 94 КЗпП, частини першої статті 1 Закону  “Про оплату праці” та частини третьої статті 5 Закону “Про державну службу”;
  • відсторонення працівників та державних службовців здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника державного органу (державної служби) або підприємства, установи, організації з обов’язковим доведенням його до відома особам, які відсторонюються;
  • строк відсторонення встановлюється до усунення причин, що його зумовили.

Контроль та перевірка документів, що підтверджують вакцинацію

  Даною постановою встановлюється, що з метою здійснення контролю за дотриманням обмежувальних протиепідемічних заходів на вулицях, у парках, інших громадських місцях (громадських будинках і спорудах, закладах громадського харчування, розважальних закладах (нічних клубах), громадському транспорті) працівники Національної поліції, Національної гвардії, посадові особи, уповноважені органами місцевого самоврядування, мають право проводити вибіркову перевірку документів, що:

  • посвідчують особу;
  • підтверджують громадянство чи її спеціальний статус, а також довідок про звернення за захистом в Україні;
  • документів, що підтверджують вакцинацію від COVID-19, негативний результат тестування або одужання особи від зазначеної хвороби у випадках, коли це є підставою для незастосування обмежувальних протиепідемічних заходів, передбачених для відповідних рівнів епідемічної небезпеки.

     Перевірка чинності COVID-сертифіката здійснюватиметься зазначеними уповноваженими особами з використанням мобільного додатка Порталу Дія або в інших інформаційних системах, засобами яких здійснюється підтвердження його чинності.

       Наголошуємо, що за ст. 44-3 КУпАП порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм, передбачених Законом  «Про захист населення від інфекційних хвороб», іншими актами законодавства, а також рішень органів місцевого самоврядування з питань боротьби з інфекційними хворобами передбачає  накладення штрафу:

  • на громадян – від 1000 до 2000 н.м.д.г. Тобто 17 – 34 тис. грн,
  • на посадових осіб – від 2000 до 10 000 н.м.д.г. Тобто 34-170 тис. грн.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь