Дубівська громада

Івано-Франківська область, Калуський район

Проведено семінар з роботодавцями Дубівської сільської ради

Дата: 24.10.2021 15:40
Кількість переглядів: 2850

Проведено семінар з роботодавцями Дубівської сільської ради

 

21 жовтня  2021 року в приміщенні Дубівської сільської ради відбувся семінар на тему «Легалізація трудових відносин, детінізація заробітної плати та відповідальність за недотримання вимог законодавства про працю».

У заході взяв участь директор Рожнятівської районної філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості Надія Атаманчук, начальник відділу взаємодії з роботодавцями районної філії Галина Найко, голова комісії з питань легалізації виплати заробітної плати, своєчасності сплати податків Борис Ільчишин, члени комісії та запрошені роботодавці громади.     

Одним із актуальних питань, яке обговорювалось при зустрічі - це питання легалізації зайнятості населення громади. Було відзначено, що саме легалізація робочих місць та підвищення рівня заробітної плати є підгрунтям для поліпшення добробуту населення.

Н.Атаманчук поінформувала роботодавців про стан ринку праці, а також повідомила, що для суб’єктів господарювання працівники служби зайнятості постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу щодо значення офіційного оформлення трудових відносин та  соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Г.Найко розповіла про можливості служби зайнятості щодо стимулювання роботодавців до створення нових робочих місць шляхом компенсації єдиного внеску за працевлаштованих безробітних на нові робочі місця, організації громадських та інших робіт тимчасового характеру, а також про проходження професійного навчання, перенавчання та підвищення  кваліфікації .

Про використання роботи незареєстрованих найманих працівників, виплату заробітної плати в «конвертах» та недотримання соціальних гарантій в оплаті праці, які залишаються актуальними і є загальною проблемою всіх державних органів, наголосив Б.Ільчишин.

Наприкінці семінару учасники долучилися до активного обговорення та отримали відповіді на всі запитання.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь